#PUHAR

Prvi slovenski fotograf Janez Puhar je v kulturni četrti Kranja dobil svojo spominsko hišo. Hiša vabi obiskovalce vseh generacij k spoznavanju skrivnosti in življenja zanimivega izumitelja.

V hiši je muzejska soba, ki opisuje Puharjevo življenje in postopek fotografiranja na steklo, soba gibljivih slik in iluzij, fotografski atelje 19. stoletja, kjer se lahko oblečete v nošo tistega časa in domov odnesete fotografski portret svoje družine na steklu.

Hiša je magnet za oči, zato njen obisk ne sme miniti brez obveznega portretiranja z vašim mobilnim telefonom. Prinesite svoj »selfie stick« in se pripravite na brezčasno poziranje! #puhar, #firstselfie

Vstopite torej v čas izumitelja Puharja, skrivnostni svet iluzij, ugank, fotografije in »selfija.«

MUZEJ

Muzejska soba Janeza Puharja ponuja vpogled v življenje in delo prvega slovenskega fotografa, izumitelja fotografije na steklo in avtorja prvega pravega fotografskega “selfija”.

ILUZIJE

Puhar je ob odkritju fotografije na steklo dejal: “Svetlopis je optična iluzija ujeta v večnost.” Oglejte si nekaj interaktivnih optičnih prevar in gibljivih slik 19. stoletja, kjer oči pretentajo razum.

FOTO ATELJE

Foto atelje 19. stoletja, kjer se lahko oblečete v nošo tistega časa, pogledate skozi camero obscuro in domov odnesete svoj fotografski portret na steklu.